Fylkesmeister 2014


Jan Myklebust med Tind! Far: Kemi Spot, Kevin Evans

Mor: Jet, Nils E Stråmyr   

Oppdretter: Karina Stråmyr


MRGL gratulerer Jan Myklebust og Tind med tittelen Fylkesmester Møre og Romsdal 2014. De ble også kåret til Beste Unghund 2014, og tok dermed et godt grep over premiebordet!!

 

Vestre Gjeterhundlag arrangerte hele 5 prøver denne høst helgen, fordelt over fire prøver lørdag 4 Oktober med hhv to klasse 1 og to klasse 2 prøver. Dette ble videre så fulgt opp med FM "dagen derpå" søndag den 5 Oktober med finale med momentene dobbelhent og sortering. Og Fylkesmester ble kåret!!

 

Antall startende totalt sett inkludert finaleomgangen var 54 ekvipasjer fordelt over hele helgen, da hhv 8 til start ggr. to i klasse 1, 7 ggr to i klasse 2, og 18 + 6 i FM. Det må en si seg godt fornøyd med!

 

Fylket oppnådde også fem nye bruksprov, og MRGL gratulerer disse med godkjent Gjeterhund!

 

Når det gjelder Fylkesmesterskapet, stilte atten til start, hvorav de seks beste gikk til finaleomgang etter den innledende runden. Topp tre i finalen ble:

 

1 pl.: Jan Myklebust og Tind (Fylkesmester/Beste unghund!)

2 pl.: Andor Bjørke og Meg

3 pl.: Nils Edmund Stråmyr og Roxy

 

Ellers kan en nevne at arrangementet fløt jevnt og godt gjennom, og videre så var dommer gjennom hele helgen Ståle Øye fra Ørsta!

 

Vi takker alle som bidro for hjelpen, og ellers til Atle Arnesen som stilte med sau fra egen besetning til denne helgen på Fiskå!

 

MRGL gratulerer Jan og Tind med "full pott" og tittelen "Fylkesmester 2014"

Vinner Unghundserien 2014


Steel, no53099/12

Far: Zac,  A.D. Scrimgeour

Mor: Nell, Gunnhild Sindre

Oppdretter: Richard Bøe


MRGL har i tillegg til å kåre Årets Unghund på Fylkesmesterskapet, også en årlig Cup over flere distriktsprøver for hunder i klasse 2, kalt UnghundCup´n.

 

Dette er en Cup med mål om å løfte flere unghunder fra de lavere klasser opp til klasse 3, og dermed forankre et opplegg sammen med det arbeidet som allerede legges ned i form av rekruttering og opplæring av gjeterhund ekvipasjer i de fire lokallagene.

 

Målet er at fylket på denne måten oppnår ennå flere godkjente gjeterhund ekvipasjer som videre blir gode arbeidshunder i det praktiske arbeid med småfe som gjeterhunden er så fantastisk til!

 

Generelt for Unghundcup´n:

Unghundcup´n går i klasse 2 for hunder som ikke fyller 4 år i kalenderåret for sesongens prøver.

Poengskalaen som nyttes er: 15 for første, 12 for andre, 10 for tredje plass og deretter 9, 8, 7, 6, 5, 4 ,3 ,2, 1.

Oppnåes det 60 poeng eller mer i en klasse 3 prøve i løpet av sesongen, regnes ikke hunden lenger med i Cup´n, men beholder de oppnådde poengene i Cup´n frem til dette tidspunktet.

Vinner utropes på Årsmøtet til MRGL i ettertid, og MRGL står for graveringen av vinnerskjoldet.

Årets Fiskåprøve gjekk av stabelen 28 og 29 mars. Det var 22 hunder som

stilte til start, litt færre enn før, men dei som var der hadde ei flott helg.


Bana var utfordrande, men dei fleste kom gjennom. Sauen var jamn og fin.

Været var litt varierande, men ganske bra, årstida tatt i betraktning.


Dommar Jon Aas var veldig godt nøgd med forholda, og meinte at dette var ei

flott prøve og at dei som ikkje var der burde angre.

Laurdagskvelden var det samling på Hakallegarden, der vi koste oss med

bacalao og godt drikke.

Fiskåprøva 2015, samanlagt.

1.Jan Myklebust/Rex 203 p

2 Dag Owe Løvø/Ianto 182 p

3 Magnus Grimeland/Lyn og Jan M/Foss 178 p

5 Halvor Tenden/Chip 175 p

6 Atle Arnesen/Mirk og Dag Owe/Bror 169 p

8 Atle/ Fern 161 p

Torbjørn Jaran Knive og Bea på 4 plass

(Bilde lånt frå www.nsg.no)

VM i Skottland 2014.


I VM i Skottland den 03-06.09.2014 kunne MRGL i år skilte med 2 ekvipasjer til Verdensmesterskapet i Gjeterhund, denne gangen arrangert i Skottland på Fearn Farm i Ross-Shire.


Dette er et kjempestort arrangement som arrangeres hvert tredje år, og hvor hele 240 av verdens beste fra 25 land møtes for å avgjøre hvem som skal inneha tittelen Verdens Beste de neste tre årene. Dette er første gang noen fra vårt fylke har klart å kvalifisere seg til VM, og for MRGL sin del er dette kjempebra og viser at nivået i fylket er høyt!

 

Susann Osnes og Jan Myklebust stilte på hver sin bane på den innledende runden, men klarte ikke å komme seg videre til noen finale. Samme skjebne fikk 13 andre fra Norges landslag på totalt 15, men for Norges del gikk det likevel veldig bra da vi tok sølv i lagkonkurransen, Ellers fikk Norge to kjempebra plasseringer med hhv en 4 og en 7 plass totalt sett. Det var Torbjørn Jaran Knive og Bea på 4 plass og Jo Agnar Hansen og Sisko på 7 plass. Her kan du lese hva NSG skriver om VM!

 

Vi vil ellers skryte av alle de andre fra Norge som hadde tatt turen over for å heie på ekvipasjene, og som til tider skapte såpass mye heierop fra tribunen at de overdøyvde alt av speaker og løp sådan. Norge gjorde seg veldig synlige også på denne måten, og satte oss nok på verdenskartet innen gjeterhund for samtlige på VM i Skottland!!

 

 

Resultat frå Fiskåprøva:

Laurdag 28.03 og søndag 29.03 finn du her:

Copyright © All Rights Reserved